Hoppa till sidans innehåll

Hej alla basketvänner!


Ordförande har ordet!

Ja då sitter jag här i försommarkvällen, och skriver mitt sista ordförande har ordet . Jag har avgått som ordförande i OBBK efter tre år, och det har varit tre härliga år. Nu har ni fått en ny ordförande i eldstjälen Mattias Svensson, och jag vill önska honom lycka till i den nya rollen.

Nu är det lite halvlugnt på basketfronten och den avslutades förra veckan med avslutning i aulan på Oscarsgymnasiet här i Oskarshamn. Det var en fröjd att se alla basketspelare från herr och damlag ner till våra ungdomslag, och se den glädje det var när spelarna fick sina olika priser.

Herrarna i OBBK gjorde sin plikt och gick upp från div. 3 Blekinge – Småland till div. 2, jag sänder ett stort grattis till vårt herrlag.

Damlaget som har spelat i basketens näst högsta serie Basketettan Söder och gjorde en bra säsong, men tyvärr blev vi näst sist. Men jag hyllar ändå våra damlagsspelare som gjorde en bra säsong med många bra kämpainsatser.

Jag vill nu som f.d. ordförande plocka fram en spelare i damlaget bland många andra bra basketspelare för hennes prestation, och det är Linn Norberg.

Linn Norberg 21 år gjorde 390 poäng på 22 matcher, och med detta gjorde hon flest poäng i hela Basketettan för damer i den södra och den norra serien. Hon blev totaltvåa om man räknar snitt poäng per match med 17,7 poäng i snitt. Vi vet då att OBBK kom näst sist i tabellen, och detta gör att Linn Norbergs facit växer oerhört i mina ögon.

Tjejen som hade bäst snitt spelade i Sundsvall som vann Basketettan Norr, hon heter Anna Höglund och är 30 år, och hennes snitt per match blev 18,4 poäng. Anna Höglund spelade 18 matcher av 22. Anna Höglund gjorde 331 poäng och blev med dessa poäng rankad fyra.

Linn Norbergs facit tycker jag att vi ska vara stolta över i OBBK, och jag tycker att det är konstigt att inte våra lokaltidningar Nyheterna och Oskarshamns Tidningen har uppmärksammat detta.

Med dessa rader vill jag önska er alla lycka till i framtiden inom OBBK, och ta med er Linn Norbergs facit som ett mål att i framtiden bli lika duktiga som hon är.

För att uppfylla sina basketmål så måste man träna mycket och i framtiden kanske räcker det enda till NBA i USA.

Trevlig sommar önskar er gamle ordförande er alla, och bada mycket när värmen kommer i våra vatten.

Oskarshamn den 4 juni 2012

Jan Rikardsson


Hej igen, idag när jag skriver dessa rader har vintern kommit med både snö och kyla. Det är då tur att damlaget möter Norrköping senare idag i Basketettan Södra, och förhoppningsvis värma oss frusna basket fans.

Serierna är inne i intensivt skede och damlaget jagar poäng. I den senaste hemmamatchen mot serieledarna Sanda Basket blev det förlust, men vilket spel tjejerna hade. Jag är glad av att se hur damlaget har utvecklats under denna säsong i näst högsta serien.

Herrlaget har också spelat bra och leder för närvarande kvalserien till div. 2 Småland/Blekinge. Det är en stolt ordförande som med dessa rader hejar på vårt herrlag.

Ungdomsverksamheten som är grunden i alla föreningar tuffar på, och ni ungdomar har ju resan till Göteborg och Basketfestivalen att se fram emot. Basketfestivalen i Göteborg är norra Europas största ungdomsturnering för basket. Grundstommen i vårt damlag våra tjejer födda 1990 kom 2007 tvåa i U 18. De förlorade mot ett dansk lag från Köpenhamn, och de flesta av våra tjejer var ett år yngre än motståndarna. Laget som OBBK ställde på bena var tjejer födda 1989 och 1990. Med detta vill jag säga, att ni ungdomar en gång i framtiden kan spela i våra A-lag på herr- och damsidan.

Jag skriver nu det sista eller en av de sista ”ordförande har ordet”,  för jag tänker sluta vid årsmötet söndagen den 26 februari 2012, mötet börjar kl. 16.15 och platsen är Oscars gymnasiet i Oskarshamn. Jag slutar tack vare att jag har blivit morfar, och mina barnbarn bor långt ifrån Oskarshamn, och jag ser att tiden räcker inte till för allt man vill göra. Men det är lite med sorg i hjärtat som jag slutar, för det är stimulerande och roligt att hjälpa till i en sådan härlig klubb som OBBK är.

Jag efterlyser gamla basket stjärnor samt föräldrar att komma och hjälpa till i OBBK, för vi behöver Er.

Jag vill med dessa ord önska Er alla basketspelare och fans lycka till i OBBK.

Oskarshamn den 5 februari 2012

Jan Rikardsson/ordförande


Hej alla basketvänner!

Nu har hösten gått och julen med vinter står för dörren. Alla springer omkring och gör så mycket inför julen.  Många kommer att fira jul, men alla har inte julen som sin största helg, så är det att spela basket också för inom basketen finns det många med olika religioner. Alla religioner har olika högtider, men för oss basketspelare är det högtid varje gång vi går ut på basketplanen för att göra vårt bästa i OBBK:s färger, eller hur?

Men under hösten har basketen varit inne i ett intensivt skede med matcher varje helg både från våra ungdomslag upp till herrlaget i Div. 3 Småland-Blekinge till OBBK:s damlag i Basketettan.

Herrarna har gjort bra ifrån sig med lite nya spelare, och de fortsätter i fortsättningsserien till våren 2012.

Vårt utvecklingslag på damsidan Döderhults BBK har också kämpat på i en svår serie, men med hårda matcher så utvecklas man sakta men säkert. I helgen så var de nära att ta sin första seger i årets serie men förlorade hemma med två poäng till Nässjö.

Damlaget har tagit två segrar i höstens Basketettan Södra hemma mot Arvika Basket och Järva Basket, och OBBK är vid halvtid över kvalstrecket. Det är vi mycket stolta över inom styrelsen i OBBK, för vi får inte glömma bort att vi är nykomlingar och målet är att vara över kvalstrecket när serien är över.

Som föreningens ordförande är jag stolt på det sätt som damlaget har tagit sig match för match. Jag ser en utveckling av spelare från de unga till de äldre, äldre är som sagt något felvisande för i mina ögon är det bara unga tjejer som krigar för vårt OBBK i Basketettan. söder.

Nu på onsdag den 21 december 2011 är det julavslutning för alla våra ungdomar i OBBK, och jag hoppas att ni alla får en härlig basketavslutning. Kom ihåg att ni ungdomar är framtidens A-lag på herrsidan och damsidan, och på det sättet kommer OBBK att leva vidare i många år.

Med dessa ord önskar jag er en God Jul och Ett Gott Nytt År samt ett gott basketår 2012.

Jan Rikardsson/ordförande


Äntligen är vi framme vid seriepremiär i Basketettan för vårt damlag i OBBK. Det är ett halvår sedan som det blev klart att damerna gick upp i näst högsta serien, ett mål som vi strävat efter i många år.

Den här säsongen kommer inte att likna någon annan säsong, för nu möter vi lag som spelat i Basketettan i flera säsonger. Men våra tjejer kommer in i serien utan några förväntningar, och allt kan bara bli bättre. Tänk er när första poängen i Basketettan på lång tid för OBBK:s damlag åker i korgen, då ska vi känna stolthet och lycka. Jag vill också till spelarna säga att ta lärdom av denna säsong och jag hoppas och tror att ni damspelare kommer att vara ett bra varumärke för OBBK och Oskarshamn. Ni kommer att lära er mycket, och ”häng inte läpp” ifall ni förlorar för den dagen kommer då ni vinner.

Man ska veta att det är näst högsta serien i basket och jag tycker att vi ska vara stolta över vårt damlag.

Jag vädjar till alla som tycker om basket att komma till Sporthallen i Oskarshamn på söndag den 25 september 2011 kl. 14.00 för vår premiär mot Högsbo från Göteborg.

Förra helgen så var jag på ett lika viktigt arrangemang och det var uppstartshelgen för våra ungdomslag. Våra ungdomar är ju nästa generations representationslag för OBBK. Det är roligt att se alla unga spelar med glädje utöva basket, och jag hoppas att fler ungdomar kommer på hur roligt det är att spela basket.

Därför återstartar vi OT/Scania Cup i år och hoppas att många klasslag kommer att medverka. Ta chansen och spela basket, för det är en jätte rolig sport.
Med dessa ord så önskar jag alla spelare i våra lag en rolig och häftig basketsäsong.

 

Oskarshamn den 23 september 2011.
Jan Rikardsson
Ordförande

 


Vilken lycka för alla OBBK fans, igår blev vårt damlag klara för BasketEttan Södra till säsongen 2011/2012.

Vilken säsong tjejerna har gjort. Den började med lite ”bromsolja” i spelet, men sedan var det som med elden ”det tog sig”. Igår så slutade säsongen med att vårt, och då menar jag vårt, damlag i OBBK gick upp i Div. 1.

Som stolt ordförande måste jag säga grattis till alla spelarna, och om jag känner tjejerna rätt, så säger de att jag skriker grattis till dem. Det gör jag så gärna, och det är i dessa stunder som tränare och coacher får sitt ”guld”, för allt slit som de har offrat både i svett och tid. Som sagt var så är jag idag otroligt stolt att få vara ordförande för en sådan fin klubb som Oskarshamns Basket Boll Klubb. Jag vill också passa på att tacka alla som hjälper till i klubben, ingen nämnd och ingen glömd.

Det här året 2011 började tråkigt för klubben genom att vi var tvungna att dra ur vårt Herrlag ur serien, det sved i en ordförandes hjärta. Men jag har hört att det är en hel del unga spelare, gamla som nya, som just nu tränar. Vi får titta på det fram i vår, och se om vi kan ha herrspelare som kan spela i en serie till hösten 2011.

Jag tror att en person ligger med ett leende på läpparna idag, och det är vår bortgångne styrelsemedlem, tränare, coach och vän Anders Eriksson. Jag känner vemod att han inte fick vara med om denna framgång som vårt damlag har haft.

Men du Anders, vi glömmer dig inte.

Jag hoppas också att företagare i Oskarshamn med omnejd känner tillfredställelse med att Oskarshamn äntligen har fått upp ett lag i basketens förbundsserie. Jag lovar att vi kommer att besöka Er framöver, och jag hoppas att vi kan få lite stöd genom ännu mer sponsring. För det kostar också när man kommer upp i seriesystemet.

Men nu ska vi njuta en liten stund innan vi kavlar upp ärmarna inför nästa säsong 2011/2012, och förhoppningsvis har vi både ett Damlag och ett Herrlag med i seriesystemet.

Jag önskar Er alla en härlig vår!

Oskarshamn den 21 mars 2011.

Jan Rikardsson
ordförande

 


Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:47 Skribent: Mattias Svensson

Postadress:
Oskarshamns BBK - Basket
Box 197, Stengatan 21
57224 Oskarshamn

Besöksadress:
Oscarsgymnasiet, Stengatan 21
57228 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: +46704496567, +46704496567
E-post: This is a mailto link

Se all info