SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oskarshamns Basketbollklubb
3x3 Basket

3x3-basket?
3x3 är en strukturerad tävlingsform av streetbasket och framtagen av det internationella basketförbundet FIBA. 3x3 är en lite enklare, mer avskalad, hårdare och fysisk form av basket.

Utvecklingen och utbredningen av 3x3 går otroligt snabbt framåt världen över och spelformen är nu "The no 1 urban team sport in the World" och redan från OS i Tokyo 2020 är 3x3 med som en ny OS-gren!

Lagen består av minst 3 spelare och max 1 avbytare, som tävlar mot varandra på en plan som är cirka hälften så stor som en vanlig basketbollplan. Lagen anfaller mot samma korg.


3x3 är den spontana spelformen av basket och därigenom är Svensk Baskets förhoppning att vi ska kunna locka ännu fler till sporten samtidigt som vi får fler att spela längre. 3x3 välkomnar alla och öppnar upp nya möjligheter för spelare på alla nivåer.


SBBF satsar fr o m 2018 på att verkligen utveckla 3x3 och detta såväl på elit- som på gräsrotsnivå.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 14/12 22:30 
Hem, 13/10 08:20 
 
Börja spela basket
OBBK har basketlag för alla barn och ungdomar födda 2019 och äldre. Ända upp till årskurs nio (födda 2007) tar vi mot ALLA som är intresserad av att spela basket, oavsett om du är nybörjare eller har spelat basket tidigare. Klicka här för anmälan eller här för aktuella träningstider.
OBBKs Samarbetspartners