SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oskarshamns Basketbollklubb

Våra ungdomslag
  1. Alla ungdomsspelare spelar och tränar i för första hand med laget för sin egen årgång och kön. Detta för att möjliggöra OBBKs vision om att ha en bred ungdomsverksamhet med ett lag i varje åldersgrupp och kön så att alla som vill spela basket ska kunna göra det. Inga övergångar får ske mellan OBBKs ungdomslag och varje ungdomslag och dess tränare har som uppdrag att försöka utveckla varje spelare inom deras åldersgrupp och kön i ett långsiktigt perspektiv.
  2. Undantag från punkt 1 kan göras efter beslut av styrelsen. Undantag görs ALDRIG av sportsliga skäl.
  3. Undantag kan göras av styrelsen för spelare som börjat skolan ett år tidigare eller ett år senare så de kan träna med sina klasskamrater samt för spelare från skolor i kommunens ytterområden för att underlätta samåkning eller annan logistik.
  4. Undantag kan göras av styrelsen för spelare som utsätts för mobbning eller upplever andra obekväma situationer. Vid detta behov kontaktas OBBK styrelse som först undersöker om den uppkomna situationen kan lösas i det aktuella laget. Lyckats inte det undersöks en lösning med närmsta äldre eller yngre lag i samma kön.
  5. Om en ungdomsspelare vill träna extra kan de få träna med närmsta äldre eller yngre lag om de i första hand deltar på sitt eget lags träningar och detta görs i samråd med det egna lagets tränare. Efter det egna lagets coach godkänt detta kontaktar det egna lagets coach det andra lagets coach/er och meddelar sen styrelsen om överenskommelsen. Inga coacher får ta emot spelare i andra åldersgrupper eller kön till sina lags träningar utan att kontakten ovan initieras av det yngre lagets coach.
  6. Äldre lag kan vid spelarbrist behöva låna spelare från yngre lag till matcher och då ska en förfrågan alltid ställas till det yngre lagets coach (dvs laget spelaren ska lånas från). Det yngre lagets coach har rätt att säga nej till utlåning, tex om spelaren har låg träningsnärvaro eller skadeproblematik. Utlåning till matcher gäller endast vid spelarbrist hos det äldre laget, yngre spelare ska aldrig ”ta speltid” ifrån äldre spelare i sitt eget lag.
Frågor på detta kan ställas till ordförande Devla Delkic 073-304 21 48 / ddelkic@me.com eller Tävlingsansvarig Mattias Svensson 070-449 65 67 / basketsvenne@gmail.com.
 
Börja spela basket
OBBK har basketlag för alla barn och ungdomar födda 2018 och äldre. Ända upp till årskurs nio (födda 2006) tar vi mot ALLA som är intresserad av att spela basket, oavsett om du är nybörjare eller har spelat basket tidigare. Klicka här för anmälan eller här för aktuella träningstider.
OBBKs Samarbetspartners