Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Oskarshamns Basketbollklubb

Tillfällig basketplan vid Ölandskajen
2020-04-02 16:25
Hej igen!

Snabba ryck! Nu är de båda "huvudkorgarna" på plats vid Ölandskajen. I början på maj, om allt går som det ska med bygget av det nya servicehuset i dessa Coronatider, så kommer kommer korgarna flyttas tillbaka och då får vi tillgång till alla sex basketkorgarna.

OBBK vill härmed tacka Oskarshamns Kommun!
Basketplanen i Hamnen
2020-04-02 11:15
Hej Basketvänner!

I och med den milda vintern har OBBK fått väldigt många frågor kring basketplanen i hamnen som nu till stora delar är inhägnad i samband med bygget av en ny servicebyggnad. Dessa frågor har förstås ökat kraftigt i och med gårdagens beslut att stänga all inomhusverksamhet i klubben.

Då stenplattorna på andra sidan "bygget" är mer ömtåliga än asfalten på basketplanen är det svårt att flytta "byggarbetsplatsen". Däremot håller vi på att undersöka om vi tillfälligt kan flytta korgarna till den gamla uppmålade basketplanen på Ölandskajen (mitt emot LaScala).

Preliminärt känns det som att vi kommer att få tillåtelse att göra det men vi avvaktar lite. Fritidskontoret och Tekniskakontoret håller på och reder i frågan under dagen. Vi behöver ju även hjälp med lastbil med kran för genomföra en eventuell flytt.

Jag hoppas vi vet mer under dagen och jag kommer att hålla er informerade på www.obbk.se och i OBBKs Facebookgrupp. Då vi under tidigare situationer alltid fått väldigt bra hjälp av kommunen är jag optimistiskt att vi snart ska ha en lösning på plats även för detta.

Vänligen

Mattias Svensson
Ordförande OBBK
OBBK stänger alla inomhusträningar tillsvidare
2020-04-01 14:39

From 1 april så stänger OBBK all sin verksamhet inomhus tills vidare. Det är just nu upp till varje lag att besluta om de vill fortsätta utomhus eller inte. Tänk dock på att följa direktiven ifrån Folkhälsomyndigheten och RF (t ex "Undvik närkontakt vid idrottsutövande").

OBBKs beslut grundar sig på följande:


Idag har Folkhälsomyndigheten gått ut med nya direktiv för träning:


https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/


Där står bland annat följande:


Alla verksamheter i Sverige är skyldiga att, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Det kan vara att informera allmänheten, undvika att flera personer samlas, markera avstånd i exempelvis köer och erbjuda möjlighet till handtvätt med tvål och vatten.”


Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.”


Även Riksidrottsförbundet (RF) har gått med information:


https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyarekommendationersatterstoppfortavlingochmatch


Där står det bland annat följande punkter:


- Undvik närkontakt vid idrottsutövande

- Träna utomhus när så är möjligt

- Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel

- Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

Angående OBBKs träningar
2020-03-13 12:49

OBBKs styrelse har ännu inte tagit något ”eget” beslut över våra träningar utan följer RFs rekommendation (RF = Riksidrottsförbundet). Dvs att följa samma upplägg/rekommendationer som för skolverksamheten vilket var ”lösningen” vid samtalen igår mellan idrotterna och RF.

Så länge kommuner eller regering inte stänger skolor så bestämmer föreningar hur de ska göra med träningarna och givetvis följa de vanliga principerna att man ska stanna hemma vid förkylningar, tvätta händer och så vidare samt givetvis följa rekommendationer i sina respektive kommuner och regioner.

För ungdomar, oftast, så umgås samma spelare både i skolan och på träningar, liksom virusspridningen i landet, och detta ligger till underlag för rekommendationer att följa vad som bestäms för skolverksamheten.

Så, tills ni hör något annat så fortsätter OBBKs träningar. Vi ber alla vara extra noggranna att INTE komma till träning vid minsta symptom på sjukdom. Är ni osäkra, stanna hemma. Vi har också full förståelse för om föräldrar väljer att hålla sina barn hemma. Vi uppskattar om frånvaro meddelas till respektive tränare.

Vi ber också er alla att förstå att detta kan komma att ändras på kort varsel framöver...

Svensk Basket avslutar säsongens tävlingsverksamhet
2020-03-12 22:53

Ikväll har Svenska Basketbollförbundet och Småland-Blekinge Basketbolldistrikt beslutat att ställa in säsongens tävlingsverksamhet med start imorgon fredag den 13 mars. Detta gäller fram till 30 april eller tills annat beslut fattas.

För OBBK’s det innebär det i närtid att helgens matcher är inställda liksom resten av seriespelets matcher och distriktets Final Four. Samtliga Easy Basket omgångar, inklusive vår egen på hemmaplan den 21 mars är också inställda. För er som deltar i regionsverksamheten så är denna också inställd, åtminstone till 30 april.


Som vi ser det så påverkar detta beslut även Stadium Basket Cup i Norrköping (F08, F09 och P08-10). Hur det bir med Eskilstuna Basket Cup (P06/07 och F07) samt Basketfestivalen i Göteborg (F03/04, F06 och P05) vet vi inte i skrivande stund. Vi kommer med stor sannolikhet att inom kort få information ifrån dessa turneringar, inte minst med tanke på att de pengar våra medlemmar har betalat in till OBBK har OBBK, plus lite till, betalat in till turneringarna för cupkort och lagavgifter. Vi återkommer med info när vi vet mera om detta.


Vad det gäller OBBKs träningar ber vi att få återkomma när styrelsen har hunnit samtala och ta del av rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten.


Ni hittar Svenska Basketbollförbundets pressmeddelande här:

https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/


Och Småland-Blekinge Basketdistrikts här:

https://www.basket.se/forbundet/Distrikt-BDF/Distrikten/smaland-blekingebasketbolldistriktsforbund/NYHETER/Egnanyheter/tavlingsverksamhetenavslutas/

 

Utlämning av New Body
2020-03-02 12:49

Nu på onsdag levereras alla beställa New Body paket till OBBK och vi håller kansliet öppet mellan 18:00 – 20:00 för utlämning av dessa New Body paket. Vårt kansli ligger inne i Oscarsgymnasiet mitt emot matsalen.

 

Då alla kartonger tar upp mycket plats är det viktigt att ni, eller om ni skickar ett ”ombud”, kommer och hämtar er beställning nu på onsdag. I nödfall, om ni har kvällsarbete och inte hittar någon som hämtar åt er, så går det att hämta även på torsdag morgon kl. 9:00 – 9:30.

Följ OBBK på Facebook
Nyheter från våra lag
OBBK P11/12, 27/09 11:59 
 
Profilprodukter
OBBKs Samarbetspartners