Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Oskarshamns Basketbollklubb

Edvin Frisk förlänger ytterligare ett år
2020-05-17 11:34
Så här såg det ut när OBBK och Edvin skrev kontrakt för ett år sedan. Nu är Edvin klar för sin andra säsong som coach för damlaget.

OBBK har gjort klart med Edvin Frisk som coach damlaget för ytterligare en säsong. Vi ställer några frågor till Edvin och börjar med den klassiska frågan, hur känns det?

- Det ska bli jättekul att fortsätta coacha damerna, det är en fin familj med många härliga karaktärer. Det känns bra att det är klart redan nu så att vi kan börja preparera oss inför nästa säsong.


Efter tre raka säsonger i BasketEttan Södra blir det nu en omstart i div II för damlaget. Hur tänker du kring det?

Det är den bästa lösningen för klubben och tjejerna nu. Klart det är kul att spela i Sveriges näst högsta serie men samtidigt är det inte roligt att åka runt och vara en boxningssäck.


Hur ser det ut på spelarfronten? Kan vi behålla laget tror du eller är det många som lämnar när vi går ner till div II?

Så gott som samma trupp kommer det att vara, majoriteten av nyckelspelarna från förra säsongen är kvar. Samtidigt som Hanna Kvarnmyr är tillbaka från graviditet och förhoppnings ansluter Linn Norberg under våren från sin korsbandsskada. Matilda Magnusson ska pröva lyckan i höglandet och börja på Wetterbygdens basketgymnasium till hösten och Amina Tuzlo har valt att sluta.

Dock så tillkommer Amicia BergliEbba WendellMaja HägersandMoa Högstedt och Smilla Karlsson ifrån ungdomsverksamheten. Som det ser ut nu så är vi mellan 17-19 spelare i truppen vilket är väldigt roligt!


Förra året hade vi ett A-lag och B-lag i BasketEttan respektive div II, hur blir upplägget i år?

Vi är ett lag som kommer ställa upp i två serier: Damer div II samt Damer U19 som gäller alla födda 2002 och neråt. Då vi har så många ungdomar i laget så blir detta en perfekt lösning för oss då vårt främsta mål är att utveckla alla individer i laget och då är det viktigt att alla får matcher och speltid.

Inför kommande säsong så har vi hela nio spelare i truppen som är födda 2003! Jag vill ge en stor eloge till Sophie Karlsson och Devla Delkic som har coachat dessa tjejer under deras ungdomsår, helt fantastiskt jobbat!

Tyvärr så kommer vi bara ha en aktiv basketspelare kvar som är från den en gång så talangfulla gruppen med spelare födda 2004 och det är Lovisa Ärleskog då Matilda Magnusson som jag nämnde ovan lämnar oss för Wetterbygden.


Du har pratat om att försöka bygga en träningskultur, inte bara i damlaget utan i hela föreningen. Berätta mer om det?

Gällande träningskultur så kommer damlaget att införa olika tester och skapa en fysprofil för att kunna se hur alla ligger fysiskt sätt. Vi kommer att ha vissa riktlinjer som ska klaras av för att vi ska få spela på matcherna. Det gäller att varje enskild spelare tar sitt ansvar för att vara i så bra form som möjligt för att stötta laget och även minska risken för skador.

Men det vi i damlaget vill är att alla lag i hela klubben ska börja samarbeta mer och hjälpa/stötta varandra.  Vi har kört en liten internutbildning för att skriva protokoll ex. Genom att börja träffa de andra lagen och kolla på varandras matcher så kommer vi att ha möjlighet att skapa en familjär och trevlig atmosfär i klubben. Vi vill att hela klubben ska bli mer sammansvetsad. Det är den rätta vägen för att växa och bli starka tillsammans som en förening.


Hur tänker du kring träningsupplägget nu framöver?

Tjejerna lirar basket på eget initiativ två gånger i veckan nere på hamnplanen just nu. Vi kommer att dra igång den riktiga försäsongen efter midsommar. Vid sidan av våran löpträning så kommer de även att gymma på First Class Gym som är Oskarshamns största träningsanläggning under Juni, Juli och Augusti.

OBBK behöver din hjälp!
2020-05-09 10:17

OBBKs styrelse har beslutat att starta upp en extra försäljning av New Bodys sortiment av kläder och kryddor. I OBBK är all försäljning alltid frivillig och normalt så fördelas förtjänsten enligt 30% till OBBK och 70% till laget eller spelaren.

Denna extra försäljning så går hela förtjänsten till OBBK i ett försök att skapa lite intäkter när i stort sett alla intäktsbringande arrangemang nu har blivit inställda pga läget med Corona. Easy Basketen i mars, tivolit under påskhelgen, Sweden East Coast 3x3 Tour, Basketskolan och Latitud 57 är arrangemang som alla är inställda och normalt ger OBBK nästan 100 000:- i intäkter. Till detta kommer även att läget för våra sponsorer också blivit tuffare så vi hoppas ni förstår varför vi gör detta.


Vi kommer åter erbjuda våra vanliga New Body försäljningar i samband med säsongstart i september och sportlovet i februari och då fördelas förtjänsten återigen 30/70, precis som vanligt. Nu behöver vi dock din hjälp att sprida detta bland medlemmar, vänner, släktingar, grannar, arbetskamrater och bekanta.


Den försäljning vi öppnar upp nu pågår ända till 28 juni är så kallad direktförsäljning där varorna skickas hem till den som beställer. New Body har halverat fraktkostnaden till 35:- och det är fri frakt vid sex paket eller mer. Så hjälpa oss att sprida detta genom att dela på Facebook och berätta vidare.

OBBKs webbshoppar hittar ni här, så varför inte köpa någonting som ni ändå behöver köpa, och samtidigt stödja oss i OBBK?

 

NEW BODY (Strumpo. Underkläder, träningskläder. För varje sålt paket tjänar OBBK 37:-)

https://www.newbody.se/shop/oskarshamns-basket-foreningen/shop/30549217/?source=map

 

SPICY DREAMS (Kryddor, oljor, marinader - perfekt till grillsäsongen. För varje sålt paket tjänar OBBK 27:-)

https://www.spicydream.se/shop/oskarshamns-basket-foreningen-2/shop/30549226/?source=map

 

Så snälla, hjälp OBBK att sprida detta och handla gärna!

Basketskolan sommaren 2020 inställd
2020-05-09 10:13
Under veckans styrelsemöte beslutade formellt OBBKs styrelse att ställa in årets basketskola pga rådanda situation med Corona. I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer där Basketskolan samlar runt 200 personer (spelare, ledare och föräldrar) så är den inte genomförbar. Vi siktar självklart på att köra igen 2021 och hoppas ni vill vara med då.   
Basketfestivalen är inställd
2020-04-15 11:18
Idag har Högsbo Basket, som arrangerar Basketfestivalen i Göteborg, tagit beslutat att ställa in årets turnering. Arrangören här har även gått ut med att de kommer att återbetala alla avgifter och OBBK kommer att följa deras instruktion för att få tillbaka pengarna. Dessa återbetalningar kommer att ske under maj månad och när OBBK får pengarna till sitt konto kommer återbetalning ske till er som har betalat in till OBBK.

OBBK, via berörda coacher, kommer återkomma om det blir aktuellt med någon annan turnering istället under hösten eller vintern, detta när vi vet mer om läget. Helt klart är dock att Högsbo Basket siktar på att genomföra Basketfestivalen igen som vanligt nästa vår...
Tillfällig basketplan vid Ölandskajen
2020-04-02 16:25
Hej igen!

Snabba ryck! Nu är de båda "huvudkorgarna" på plats vid Ölandskajen. I början på maj, om allt går som det ska med bygget av det nya servicehuset i dessa Coronatider, så kommer kommer korgarna flyttas tillbaka och då får vi tillgång till alla sex basketkorgarna.

OBBK vill härmed tacka Oskarshamns Kommun!
Basketplanen i Hamnen
2020-04-02 11:15
Hej Basketvänner!

I och med den milda vintern har OBBK fått väldigt många frågor kring basketplanen i hamnen som nu till stora delar är inhägnad i samband med bygget av en ny servicebyggnad. Dessa frågor har förstås ökat kraftigt i och med gårdagens beslut att stänga all inomhusverksamhet i klubben.

Då stenplattorna på andra sidan "bygget" är mer ömtåliga än asfalten på basketplanen är det svårt att flytta "byggarbetsplatsen". Däremot håller vi på att undersöka om vi tillfälligt kan flytta korgarna till den gamla uppmålade basketplanen på Ölandskajen (mitt emot LaScala).

Preliminärt känns det som att vi kommer att få tillåtelse att göra det men vi avvaktar lite. Fritidskontoret och Tekniskakontoret håller på och reder i frågan under dagen. Vi behöver ju även hjälp med lastbil med kran för genomföra en eventuell flytt.

Jag hoppas vi vet mer under dagen och jag kommer att hålla er informerade på www.obbk.se och i OBBKs Facebookgrupp. Då vi under tidigare situationer alltid fått väldigt bra hjälp av kommunen är jag optimistiskt att vi snart ska ha en lösning på plats även för detta.

Vänligen

Mattias Svensson
Ordförande OBBK
Följ OBBK på Facebook
Nyheter från våra lag
OBBK P11/12, 27/09 11:59 
 
Profilprodukter
OBBKs Samarbetspartners