Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Oskarshamns Basketbollklubb

Registrering F13 och P13
OBBK önskar att alla spelare i F13 och P13 registreras via dessa Google Formulär så att vi kan uppdatera vårt medlemsregister och få kontaktuppgifter:

Lekbasketen pausar
2020-11-12 12:02
Som ni vet innebär de nya lokala restriktionerna för Kalmar Län att barn födda 2005 eller senare får fortsätta träna tillsammans medan äldre och vuxna inte får det.

Då lekbasketen, pga barnens låga ålder, samlar väldigt många vuxna på träningarna så har OBBK, via lekbasketens ledare, beslutat att INTE fortsätta med träningarna under tiden de lokala restriktionerna ligger för Kalmar Län (åtminstone tom 8 december).

Därför är det inga träningar för Lekbasketen den närmsta tiden. Vi återkommer längre fram när vi vet mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för tiden efter 8 december.

Detta meddelande har mailats ut till alla registrerade e-postadresser för lekbasketen. Liknande meddelande här även lagts ut i Föräldragruppen för lekbasketen på Facebook.
Restriktioner även i Kalmar Län
2020-11-10 14:32
Idag har även Kalmar Län infört lokala restriktioner med anledning av Covid 19. I dessa står det bla:

”Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.”

”Beslutet gäller till och med den 8 december 2020, men kan komma att förlängas.”

Så för OBBKs del innebär det att följande lag inte har gemensamma träningar from idag tom (åtminstone 8 december 2020):

  • OBBK Dam
  • OBBK P03/04
  • OBBK Stars

Vad det gäller Basketgymnasiet och de elever som går på Oscarsgymnasiet är det morgonträningar, liksom era vanliga idrottslektioner i skolan, så länge det inte beslutas om distansundervisning.
Alla matcher pausas
2020-11-06 11:04
Pga ökad smittspridning och restriktioner även i Kronobergs Län så är alla distriktets matcher uppskjutna och alla EB omgångar inställda tom 26 november.
OBBK startar ny verksamhet
2020-11-03 12:21
OBBK vill med glädje presentera att vi from lördag v.47 kommer att starta ett helt nytt basketlag: ”OBBK Stars” som vänder sig till barn och ungdomar med någon form av funktionsvariation.
Inför Skill Camp 2020
2020-10-27 19:02

Hej!

 

Nu är det snart dags för OBBK’s Skill Camp och vi hoppas alla spelare ser fram emot lägret! I detta mail kommer lite kompletterande information till den som finns på www.obbk.se. Längst ner följer även direktlänkar till de olika sidorna om Skill Camp då det verkar vara svårt att komma åt dessa om hemsidan besöks via en telefon.

 

SAMLING

 

Samling första dagen är 9:30 i Oscarsgymnasiet. Pga rådande omständigheter och det brukar vara med en del föräldrar när barnen kommer med sin packning gäller följande:

 

- Spelade födda 2005, 2006, 2007 och 2008 samlas OMBYTTA för träning kl. 9:30 i Oscarsgymnasiets A-hall.

- Spelade födda 2009, 2010 och 2011 samlas OMBYTTA för träning kl. 09:45 i Oscarsgymnasiets A-hall.

 

Vi kommer att förvara alla packning vid A-hallen respektive inne i B-hallen fram tills vi ”checkar in” i klassrummen efter lunch.

 

BETALNING

 

Vi som jobbar med att arrangera lägret gör det helt ideellt och avgiften går till t-shirt, mat samt hyra av klassrum och hallar. Eventuellt överskott går in i klubbkassan. Vi vill be er som INTE betalat att snarast göra det för vi kommer bara trycka t-shirt till de som har betalat och vi behöver några dagar på oss att hinna trycka.

 

Status på betalning hittar ni här:

 

http://www.obbk.se/sida/?ID=269950

 

Hur ni betalar hittar ni här:

 

http://www.obbk.se/sida/?ID=303917

 

Om ni har betalat men inte står som betalning så svara på detta mail och uppge datum för när ni betalade samt om ni Swishade eller satte in på OBBKs bankgiro.

 

ÖVERNATTNING

 

I lägeravgiften ingår det boende på hårt underlag i klassrum men det är inte obligatoriskt att sova över på lägret. Många ser fram emot övernattningen och några vill helst sova hemma. En del av lägrets syfte att är se vilka som på egen hand kan sova över borta, något som är bra att veta när det blir dags för de första cuperna framöver. I klassrummen kommer några vuxna och spelare ifrån vårt damlag att bo över.

 

Oavsett om er dotter/son har för avsikt att sova över eller inte kan det vara bra att ha med sig en madrass så att de, mellan måltider och träningar, har ett ”kryp-in” att lägga saker vid, kanske vila lite eller bara umgås. Dock behöver undertecknad (Mattias Svensson) veta exakt vilka som verkligen sover över eller inte eftersom brandkåren kräver det, så att de som eventuellt provar att sova över men blir hämtade meddelar mig detta.

 

Vi håller på att ”tillsätta” ledare som bor med lagen men klart är att undertecknad (Mattias Svensson) bor i det ena av killarnas klassrum och att Ellen Strömberg bor i klassrummet där flickor 10 sover. Det brukar alltid bo några tjejer till ifrån Basketgymnasiet eller damlaget i de andra ”tjejklassrummen”.

 

SPÖKRUNDA

 

På fredagskvällen går vi normalt på spökrundam som Stadsparkens Fritidsgård anordnar men detta år är den inställd. Vi håller på och spånar på vad vi ska hitta på istället men packa för att det eventuellt blir en utomhusaktivitet.

 

HJÄLP FRÅN FÖRÄLDRAR

 

Lägre är beroende av att vi får hjälp av några föräldrar under måltiderna på Skill Camp (servera och hjälpa till och hålla rent och snyggt i matsalen). Alla måltider kommer att serveras nere i bowlinghallen och barnen kommer att äta i två omgångar. Tider för hjälpen vi önskar är följande:

 

Frukost 7:45 till ca 9:15

Lunch 11:45 till ca 13:15

Middag 16:45 till ca 18:15

 

Om ni vill hjälpa till så ”anmäl” er genom att svara på detta mail. Aktuell status på hjälp finns på denna länk:

 

http://www.obbk.se/sida/?ID=273889

 

Här fyller vi på efterhand vi får respons ifrån intresserade föräldrar…

 

MED ANLEDNING AV CORONA

 

Vi följer såklart Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer med anledning av Covid 19.

 

Till att börja med så vill vi förtydliga att för att kunna genomför ett läger som Skill Camp är en viktig del att vi INTE tillåter publik. Så här står det på Riksidrottsförbundets (RF) hemsidan (RF har tagit fram dessa riktlinjer tillsammans med FHM):

 

”En idrottstävling som genomförs på en tydligt avgränsad arena och utan publik är inte en offentlig tillställning. Därmed gäller inte förbudet för offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare för dessa tävlingar. Däremot måste tävlingen genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer.”

Vi anpassar lägret på flera sätt, bla så halverar vi antalet personer som bor i varje klassrum, vi tvättar händer före och efter alla träningar, ”spritar” bollar, använder inte västar som lånas mellan olika spelare, glesar ut avstånden i matsalen mellan olika grupper och minskar antalet på våra ”stora” samlingar.

 

På följande länk kommer vi att fylla på med mer information angående Covid 19:

 

http://www.obbk.se/sida/?ID=304827

 

DIREKTLÄNKAR

 

Anmälda spelare och status på betalning

http://www.obbk.se/sida/?ID=269950

 

Schema (kan ändras fram till lägerstart men start och sluttider ändras inte)

http://www.obbk.se/sida/?ID=269952

 

Packlista

http://www.obbk.se/sida/?ID=269951

 

Matsedel (fylls på innan lägerstart)

http://www.obbk.se/sida/?ID=269953

 

Vänligen

                             Mattias Svensson

                             070-449 65 67

Följ OBBK på Facebook
Nyheter från våra lag
OBBK P11/12, 27/09 11:59 
 
Profilprodukter
OBBKs Samarbetspartners