SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oskarshamns Basketbollklubb

Våra ungdomslag
Många policy saker om hur det fungerar i vår klubb ”sitter i väggarna” men då OBBK har vuxit väldigt mycket de senaste åren så behöver vissa saker ibland skrivas ner och kommuniceras ut. OBBKs styrelse beslutade 2020-11-05 att skriftligt gå ut med följande klargörande kring hur vår ungdomsverksamhet i klubben har fungerat de sista åren:

”Alla ungdomsspelare spelar och tränar i laget för sin egen årgång. Undantag kan göras av styrelsen för spelare som t ex börjat skolan ett år tidigare eller senare eller på andra starka skäl. Undantag görs aldrig av sportsliga skäl.

Detta för att möjliggöra OBBKs vision om att ha en bred ungdomsverksamhet med ett lag i varje åldersgrupp och kön så att alla som vill spela basket ska kunna göra det samt utvecklas långsiktigt.

Om en ungdomsspelare vill träna extra kan de få träna med äldre lag om de i första hand deltar på sitt eget lags träningar och ber om lov från sin egen tränare.
Äldre lag kan vid spelarbrist behöva låna spelare från yngre lag till matcher och då ska en förfrågan alltid ställas till det yngre lagets coach (dvs laget spelaren ska lånas från). Det yngre lagets coach har rätt att säga nej till utlåning, tex om spelaren har låg träningsnärvaro eller skadeproblematik. Utlåning till matcher gäller endast vid spelarbrist hos det äldre laget, yngre spelare ska aldrig ”ta speltid” ifrån äldre spelare i sitt eget lag."

Frågor på detta kan ställas till ordförande Devla Delkic 073-304 21 48 / ddelkic@me.com eller Tävlingsansvarig Mattias Svensson 070-449 65 67 / basketsvenne@gmail.com.

 
Registrera kontaktuppgifter
OBBKs Samarbetspartners